HTML

Disszemináció

Pályázati projekt disszeminációról..

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

  • Mihály K: Nagyon jó, hogy van egy gyűjtőportálja ezeknek a projekteknek. Szerintem nem csak az a jó, hogy bö... (2013.12.10. 12:23) Disszeminációs blog

Linkblog

Telephelyfejlesztés indult az S.B. Trans & Spedition Kft.-nél

2022.05.31. 22:12 eurOP

s_b_trans_spedition_kft_logo.jpgA Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázati felhívásán 239,2 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el az S.B. Trans & Spedition Kft. A cég 341,72 millió forint összköltségű projektje során eszközparkja bővítése mellett Szécsényben új raktárcsarnokot épít.

Az S.B. Trans & Spedition Kft. gyakorlatban végzett tevékenységeinek folyamata a gabona felvásárlása, minőségi osztályba sorolása, raktározása és továbbértékesítése. A vállalat őstermelőktől, családi gazdálkodóktól, szövetkezetektől és mezőgazdasági egyéni vállalkozóktól vásárol fel árut továbbértékesítés céljából. Mára a cégnek egész Magyarország területéről van partnere, illetve nemzetközi viszonylatban is megjelentek. Gabonakereskedelmük során saját tehergépjárműveik szállítják a megvásárolt, illetve eladott árut. Felvásárlást követően a gabona minőségi ellenőrzését, és raktározását saját telephelyeiken, Romhányban és Szécsényben végzik.

Jelen pályázat keretein belül eszközbeszerzést és új csarnok építését szeretnék megkezdeni. Szécsényi telephelyükön található egy fémvázas gyártó és üzemcsarnok, melynek alapterülete 5000 m2. A meglévő raktár mellett egy körülbelül 1000 m2 nagyságú nyitott szín kapna helyet gabona garat rendszerrel ellátva. Továbbá egy hozzávetőlegesen 1000 m2 terjedelmű új csarnok építésére kerülne sor. A három építményt tehát a színt, a régi és az új csarnokot egy felsőpályás betároló rendszer kötné össze. Az érkező kamionok nem a raktárba borítanának, hanem a szín alatt lévő garatba, majd onnan a felsőpályás betároló szalag juttatná el a terményt a megfelelő helyére, a régi vagy az újonnan épített csarnokba. A régi tároló felújításának és rendbe hozatalának a munkálatai már korábban megkezdődtek. Rendelkezik a telephely egy iroda épülettel is, melynek alapterülete 265 m2, ebből kialakításra került egy 75 m2-es összkomfortos apartman, továbbá négy helyiségből álló iroda szociális helyiségekkel és egy 30 m2 fedett terasz.

A romhányi és örkényi telephelyhez hasonlóan ennek a telepnek a hatékony működtetéséhez is három darab új rakodógépre lesz szüksége a cégnek. A betárolást a felsőpályás szállító rendszer végezné, de a raktáron belüli anyagmozgatásra, a termény össze- illetve feltúrására, valamint kitároláskor elengedhetetlen a rakodógépek használata. A szécsényi fióktelep megvételével indokolt új munkaerő felvétele is, 1 fő raktárkezelő és 1 fő gépkezelő. A gabona elemző segítségével fogják elvégezni az áruk minőségbeli kategorizálását.

A pályázat keretein belül megvalósuló raktárcsarnok építésével és a tevékenységek elvégzéséhez alkalmas modern, hatékony eszközök beszerzésével a cég hatékonyságát, kapacitását és árbevételét is növelni tudja majd.

A GINOP „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázati kiíráson 239 199 733 forint európai uniós támogatást elnyert, 341 715 680 forint összköltségvetésű fejlesztés 2021. szeptember 1-én indult és várhatóan 2023. augusztus 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: gabona csarnok eszközbeszerzés raktárcsarnok Szécsény sikeres projektek S.B. Trans & Spedition Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://disszeminacio.blog.hu/api/trackback/id/tr8318213139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása