HTML

Disszemináció

Pályázati projekt disszeminációról..

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

  • Mihály K: Nagyon jó, hogy van egy gyűjtőportálja ezeknek a projekteknek. Szerintem nem csak az a jó, hogy bö... (2013.12.10. 12:23) Disszeminációs blog

Linkblog

Érme kipakolására alkalmas robotot fejlesztettek

2022.12.15. 11:56 eurOP

nkfi_alapbol_megvalosulo_projekt.jpg
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „KKV START INNOVÁCIÓ” című pályázati felhívásán 19,99 millió forint állami támogatást nyert el az SCH-ps Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A 33,33 millió forint összköltségű projekt során kifejlesztett automatizált érmekipakoló rendszer egyszerre segíti a dolgozók fizikai tehermentesítését és a folyamatbiztonságot is.

Az 1997-ben alakult SCH-ps Kft. 2002-től a bankjegyfeldolgozás területén világelső, német Giesecke & Devrient cég minőségi berendezéseinek kizárólagos forgalmazója Magyarországon. 2002-ben kezdték el az ugyancsak világmárkának számító Aerocom csőposta-berendezések tervezését és kivitelezését hazánkban, 2009-től pedig minden képviseleti jogot cégük kapott meg.

Az SCH-ps Kft. innovációs projektjének célja a készpénzkezelés egy bizonyos területének automatizálása volt, kiváltva ezzel a nehéz fizikai munkát. Az automatizált érmekipakoló rendszer külső beavatkozás nélkül képes adatbázisból dolgozni, ezzel elősegítve a dolgozók fizikai tehermentesítését és a folyamatbiztonságot. Készpénzről lévén szó az elszámolás különösen fontos, így a rendszer elhanyagolható hibával dolgozik, illetve hiba esetén az elszámoltathatóság függvényében a készpénzkezelésben használatos protokoll szerint történik a hibaelhárítás. A projekt során szerzett tapasztalatoknak köszönhetően képessé váltak arra, hogy a rendszert világ szinten fél dobozos termékként exportálják.

A prototípus egy betanított robotizált rendszer, amely a készpénzfeldolgozás területén, azon belül is az érmekezelés üzletágban lesz hasznosítható. A folyamat automatizálásával kiváltható az emberi munkaerő, valamint gyorsítani fogja az érme kicsomagolási és pakolási folyamatokat. Az elkészült rendszer képes a beérkező pénzrendelést önállóan feldolgozni. A társadalomra gyakorolt hatása is kedvező, hiszen a nehéz fizikai munka kiváltásával csökkennek a dolgozók egészségügyi kockázatai, javul az életminőségük és kvalifikáltabb munkát tudnak végezni a pénzcsomagolás helyett.

Az NKFI Alap „2020-1.1.1-KKV START” számú pályázati kiírásán 19 995 600 Ft állami támogatást elnyert, 33 326 000 Ft összköltségvetésű projekt 2020. november 1-én indult és 2022. október 31-én zárult.

Szólj hozzá!

Címkék: innováció kutatás-fejlesztés-innováció NKFIA Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap NKFI Alap SCH-ps Kft. KKV START INNOVÁCIÓ

A bejegyzés trackback címe:

https://disszeminacio.blog.hu/api/trackback/id/tr5618002718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása