HTML

Disszemináció

Pályázati projekt disszeminációról..

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

  • Mihály K: Nagyon jó, hogy van egy gyűjtőportálja ezeknek a projekteknek. Szerintem nem csak az a jó, hogy bö... (2013.12.10. 12:23) Disszeminációs blog

Linkblog

Alkatrészeket mozgató robotizációs eljárást fejlesztenek

2020.01.29. 17:20 eurOP

nkfi_alapbol_megvalosulo_projekt.jpg
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása” című pályázati felhívásán 236,07 millió Ft állami támogatást nyert el az EN-CO Software Kft. A cég 373,9 millió forint összköltségű projektje során új technológiát integráló, elsősorban összeszerelő ipari szakágazatra optimalizált eljárás kutatása és fejlesztése valósul meg.

A projekt keretében egy olyan új, innovatív technológia kerül kifejlesztésre, amellyel orvosolható az ipari termelés egy máig megoldatlan problémája. A dobozból a futószalagra történő kipakolást, mind a mai napig legtöbb helyen emberi munkaerő végzi, mivel nincs olyan megfelelő robotvezérlés, amellyel a tárgymozgató robot 3D mélységben képes megfelelő pontossággal megfogni a tárgyakat. A projekt eredménye egy olyan rendszer lesz, amely minimális egyedi beállítással illeszthető a ma piacon használatban lévő tárgymozgató robotokhoz, és rászabható majd az azt alkalmazó ügyfél piaci igényeire. A kifejlesztendő rendszer képes lesz három dimenziós mélységben felismerni nyugvó vagy futószalagon mozgó tárgyak pontos helyzetét, és azok megfogására vezérelni a megfogó robotot - mindezt a termelési hatékonyságot segítő sebességgel.

Két dimenzióban már használnak ilyet, illetve van 3D megoldás is, amely azonban a futószalag sebességével nem képes lépést tartani, így lassítja a termelést. A pályázat keretében kínált megoldás kész, piacra vezethető vezérlőrendszer lesz. A projekt eredménye önmagában is fenntartható fejlesztés, mivel az ennek eredményeképpen létrejövő termék egy piaci rést céloz meg, ezért várhatóan széles körben értékesíthető lesz majd.

Az NKFI Alap „2019-1.1.1-PIACI_KFI” pályázati kiírásán 236 070 000 Ft állami támogatást elnyert, 373 900 000 Ft összköltségvetésű projekt 2020. január 1-én indult és várhatóan 2021. december 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás termelés innovatív technológia új technológia Székesfehérvár robotizáció kutatás-fejlesztés kutatás-fejlesztés-innováció sikeres projektek NKFIA K+F+I Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap NKFI Alap EN-CO Software Kft 2019-1.1.1-PIACI KFI Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása 3D megoldás alkatrészt mozgató robotizáció összeszerelő ipar robotizációs eljárás robotvezérlés tárgymozgató robotok

A bejegyzés trackback címe:

https://disszeminacio.blog.hu/api/trackback/id/tr6215825530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása