HTML

Disszemináció

Pályázati projekt disszeminációról..

Operatív Program

Operatív Program - Projekt kommunikáció

Friss topikok

  • Mihály K: Nagyon jó, hogy van egy gyűjtőportálja ezeknek a projekteknek. Szerintem nem csak az a jó, hogy bö... (2013.12.10. 12:23) Disszeminációs blog

Linkblog

Környezetbarát műgyanták és kompozitok a mélyépítési ipar számára

2019.12.09. 13:34 eurOP

nkfi_alapbol_megvalosulo_projekt.jpgA Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” című pályázati felhívásán 94,11 millió Ft állami támogatást nyert el a gyáli POLINVENT Fejlesztő, Kivitelező és Értékesítő Kft. A vállalkozás a 153,03 millió forint összköltségű projektje során bontásmentes csatornajavítás céljára UV sugárzásra szilárduló gyantákat fejlesztett ki.

Az új, innovatív, gyorsan térhálósodó magyar gyantáknak a hasonló termékekhez képest magasabb a lobbanáspontjuk, kisebb a tűz- és robbanásveszély, és jelentősen csökken a szaghatás. További előnyük, hogy nem zsugorodnak, és kiválóan tapadnak a csatornákban használt csövek anyagához. A gyanták egy része elő-impregnált vázanyag, ún. prepreg formájában kerül piacra.

A K+F projekt keretében a Polinvent Kft. több mint 800 különböző, UV sugárzásra szilárduló gyantareceptúrát fejlesztett ki és tesztelt laboratóriumi léptékben. A legjobb gyantaváltozatokból nagyszámú packeres csőbélelési kísérletet végzett szárazon és víz alatt. Az új, UV-fényre gyorsan térhálósodó sztirolmentes magyar gyantáknak a piacon jelenleg ismert termékekhez képest magasabb a lobbanáspontjuk, szaguk alig van, és jelentősen kisebb a tűz- és robbanásveszély. További előnyük a nulla vagy közel nulla zsugorodás és a magas, egyes típusoknál akár 6-7 MPa-t is elérő tapadószilárdság mázas kőagyag és PVC csövekben.

A Polinvent Kft a projekt eredményeként öt új gyantatípust visz piacra: kétfélét rövid, háromfélét hosszú bélelési eljárásokhoz. 2019 őszén megkezdődött az új gyanták külföldi értékesítése. Néhány magas bérszinttel jellemezhető országban (pl. Németország, USA, Dánia) máris nagy az érdeklődés a nem olcsó, de a termelékenységet ugrásszerűen növelő, jó minőségű új gyanták és prepregek iránt.

Az NKFI Alap „VÁLLALATI KFI_16” pályázati kiírásán 94 112 889 Ft állami támogatást elnyert, 153 028 237 Ft összköltségvetésű projekt 2018. január 1-én indult és 2019. december 31-én zárul.

Szólj hozzá!

Címkék: műgyanta kompozit Gyál kutatás-fejlesztés-innováció sikeres projektek POLINVENT Kft

A bejegyzés trackback címe:

https://disszeminacio.blog.hu/api/trackback/id/tr3415344876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása